Kristiansund og Nordmøre turistforening KNT

Fjordruta er en av DNT sine Signaturer. Turen går gjennom Aure, videre inn i Heim og avsluttes i Surnadal. 13 hytter, derav flere i Aure, utgjør Fjordruta.


Nordmøre hører til de mest storslagne strøk i Norges fjellverden, og Innerdalen er en av perlene. Det var derfor naturlig at Innerdalen ble det første arbeidsfeltet, Innerdalshytta ble åpnet i 1889.

Senere ble aktiviteten utvidet til Sunndalsfjella, Dovre og sist til kystnære fjellstrøk med Fjordruta.

Hovedaktiviteten til forening er knyttet til hyttedrift, og vi er landets tredje største turistforening målt i antall hytter. Vi har 26 hytteanlegg rundt om, alle er selvbetjent med unntak av Loennechenbua, foreningens minste hytte som er ubetjent. I sommersesongen har vi også betjent hytte på fire steder, Todalen i Surnadal, Innerdalshytta, Vangshaugen og Aursjøhytta i Sunndalsfjella.

Vi er også aktive i turarrangement, og har mange aktive som tar med andre på tur. KNT - Alle med har i flere år introdusert flyktninger og fremmedspråklige ut på forskjellige turer. KNT Barnas Turlag har vært år med mange hundre barn på tur. I tillegg er vi på mer ordinære fellesturer, der alle kan delta. 

Innsatsen til de frivillige i foreningen er avgjørende for å holde et så høyt aktivitetsnivå og å kunne tilby det vi mener er "Norges beste turisthytter", det aller meste som foregår utføres på dugnad. KNT har rundt 2.800 medlemmer.

Kontaktinformasjon

71676937 / 

turist@knt.no

www.kntur.no

www.facebook.com/kntur

Roar Halten

Besøksadresse
Storgata 8

Postadresse
Storgata 8
6509 Kristiansund N

Andre opplysninger

Org.nummer
970058524

Stiftet dato
01.01.1888

Ant. medlemmer
2800

Kategori
Båt, fiske, friluftsliv, jakt

Område
Aure kommune

Målgrupper
Alle

Sist oppdatert
27.06.2023

Rediger med kode

Kontakt

Sosiale media

2024 © iAure